Winkelwagen:

0 item(s) - € 0,00

Aanleverspecificaties

Waar moet ik op letten?

De bestanden worden door ons handmatig gecontroleerd. Kleine onvolkomenheden, die bij correctie geen invloed hebben op het ontwerp, worden indien mogelijk verholpen. Wanneer de bestanden niet voldoen aan onze aanleverspecificaties ontvang je van ons een e-mail of wij nemen telefonisch contact met u op. Let op dat als uw bestand niet voldoet aan onze aanleverspecificaties, heeft dit invloed op de levertijd.

  • Zet teksten om in outlines / lettercontouren (maak altijd lettercontouren van fonts in Adobe Illustrator)
  • Lever bestanden in CMYK kleuren aan (een beeldscherm maakt gebruik van het RGB kleurensysteem. Drukwerk bouwt de kleuren op via CMYK. Hierdoor kunnen kleine kleurverschillen ontstaan)
  • Alle beelden moeten een minimale resolutie van 300 dpi* hebben.
  • 3 mm snijmarge /afloop aan alle kanten bij aflopend drukwerk.
  • Bestanden aanleveren zonder snij- en druktekens.
  • Wanneer u verlooptinten en transparanties gebruikt dan moeten deze afgevlakt of gerasterd worden.

Indien uw bestand niet voldoet aan onze aanleverspecificaties, dan nemen wij contact met u op. Samen met u bespreken we hoe de fout te verbeteren. 

Tips:

  • Laat altijd even door iemand anders uw bestand controleren op taalfouten. 4 ogen zien meer dan 2!
  • Vermijd opmaak in Microsoft Office programma’s.
  • Gebruik geen plaatjes met een lagere resolutie dan 300 dpi. Dat is niet wat uw drukwerk verdiend.

Lettercontouren

Lettertypes maken het ontwerp. Er is een ruime keuze aan verschillende soorten, maar helaas heeft niet iedereen dezelfde lettertypes ter beschikking. Daardoor is het aan te raden om in je ontwerp de lettertypes om te zetten naar lettercontouren. Zo vermijd je foutmeldingen op ontbrekende lettertypes en ben je er zeker van dat ze steeds correct worden weergegeven.

Kleurdekking

De maximale kleurdekking bij full color drukwerk is ongeveer 300%. Wanneer u bijvoorbeeld zwart in full color opmaakt, let dan op dat zwart ook echt 100% zwart is en geen 100% cyaan, 100% magenta, 100% yellow en 100% black. Een mix van 400% (dus hoger dan 300%) kan vlekken in uw drukwerk veroorzaken. Wij raden u aan niet meer dan 250% kleurdekking te geven bij CMYK. Wanneer er een "doorschijnende" kleur wordt toegepast, oftewel een bepaald percentage van de kleur, is het van belang te weten dat +/- 10% de minimale doorschijnendheidfactor (opacity) is om garant te kunnen staan voor de drukkwaliteit.

Verlooptinten

Verlooptinten en transparanties kunnen bij het drukken problemen veroorzaken. Het is verstandig deze te rasteren of af te vlakken. Aanleveren met transparanties of verlooptinten is voor eigen risico.

Lijnen

Lijnen mogen niet dunner zijn dan 0,25 pt. Negatieve lijnen moeten tenminste een dikte van 0,5 pt. hebben.

Afloop

Het is belangrijk dat het drukwerk netjes op het beeld gesneden kan worden, zonder dat er een witrand ontstaat.  Zorg altijd voor 3 mm afloop rondom het document   

Tekstmarge

Plaats teksten niet dichter dan 3 mm op de snijrand. Dit voorkomt dat uw tekst te dicht op de snijrand komt of eventueel afgesneden wordt. Als u een kader gebruikt in uw ontwerp, raden wij u aan dit met een minimale marge van 3 mm te ontwerpen. Kaders met een marge kleiner dan 3 mm kunnen na het snijden resulteren in verschillende breedtes van het kader.

De juiste resolutie

Het is belangrijk dat het ontwerp wordt aangeleverd in de juiste resolutie. De term resolutie omschrijft de scherpte of gedetailleerdheid van een afbeelding. De scherpte wordt uitgebeeld in 'dpi' (dots per inch), oftewel het aantal pixels per vierkante inch. Afbeeldingen die u op het internet tegenkomt hebben bijna altijd een resolutie van 72 dpi, terwijl voor drukwerk een minimum van 300 dpi vereist is.